Shinden Tatara Ryu Taijutsu

Shinden Tatara Ryu Taijutsu kan ook Shinden Tatara Ryu Daken Taijutsu genoemd worden, maar de echte originele naam is Shinden Tatara Jiki-Ryu Taijutsu. De Amatsu Tatara Hisshin Ginkoroku schriftrol met Amatsu Tatara geheimen werd aan Ohmononushi-no-Mikoto van Susano-o-no-Mikoto gegeven in de oude tijd van Japan (Tijdperk der Goden Periode).

Als een van de hoogste schriftrollen werd het bijgehouden in de Iso-no-Kami Jingu schrijn. In augustus, 4 voor Christus (Keizer Suinin Periode), werd de schriftrol aan Mononobe Toichine-no-Mikoto gegeven, die de 8e generatie vormde vanaf Nigihayabi-no-Mikoto (Ohmononushi Kushi-Mika-Tama-no Mikoto). Hierna werd de schriftrol in 20 schriftrollen verdeeld als de Izumo Hiki (Amatsu Tatara Hisshin Ginkoroku).

Vele generaties later noemde Atsuta Kaja Toshihiro de school Shinden Kito Shin Ryu en verdeelde Bumon (Krijgskunsten) van Shumon (Spiritualiteit). Kito betekent "de geheime negen krijgskunsten" en Shin betekent "de spirituele weg van de hoogste verlichting".

Deze krijgskunsten kunnen ook Shinden Kito-jutsu genoemd worden. In deze krijgskunsten is er Sessho-no-jutsu (Kussho Ratsugi). Deze krijgskunsten werden verder ontwikkeld naar Daken-jutsu, Tai-jutsu en Ju-jutsu, etc.

De Sessho-no-jutsu technieken worden uitgelegd in de Kussho Ratsugi-no-Maki van de Amatsu Tatara Hisshin Ginkoroku.

Er bestaat een andere overlevering die zegt dat in september, 88 voor Christus (Sujin Emperor Periode), een zekere Igui-no-Sukune, die de volgende generatie vanaf Toichine-no-Mikoto was, vocht met de vijand van Keizer Takehaya Yasuhiko. Hun wapens waren allebei gebroken tijdens het gevecht waardoor ze verder moesten vechten met Kumite (ongewapende technieken). Bijgevolg doodde Ugui Takehaya met de speciale stoottechnieken van Kussho Ratsugi. De volgende generatie Igoto-no Sukune moderniseerde en breidde het systeem uit als Daken-jutsu.

Later maakte een zekere Akiyama Youtaro ook verbeteringen en noemde de school Shinden Tatara Jiki Ryu Taijutsu zoals de originele en betekenisvolle naam. Akiyama echter noemde het Shinden Tatara Ryu Taijutsu als de originele naam en kreeg de speciale schriftrol van Amatsu Tatara Hisshin Ginko Tora-no-Maki (tijger schriftrol) voor de volgende generatie Soke (Grootmeester).

Shinden Tatara Ryu Taijutsu lijkt heel fel op Kijin Chosui Ryu Daken Taijutsu, Kukishin Ryu Daken Taijutsu en zelfs op Shinken-Gata Taijutsu Tora-no-Maki maar verschillende punten in elke techniek en de namen van de patronen zijn verschillend.