GENBUKAN

Genbukan Honbu (hoofdkwartier) werd opgericht op 28 november 1984 in Japan door Grootmeester Tanemura Tsunehisa Shoto Sensei. Het bestaat uit 4 organisaties:

• Genbukan World Ninpo Bugei Federation (GWNBF) - sinds 1984
• Kokusai Ju-Jutsu Renmei (KJJR) - sinds 1991
• Japan Kobudo/Koryu Bujutsu World Federation (JKWF) - sinds 2004
• Amatsu Tatara World Federation (ATWF) - sinds 2006

Deze organisaties hebben allen hetzelfde doel: doorgaan met traditionele Japanese krijgskunsten te overleveren, ze verder te ontwikkelen en te verspreiden naar volgende generaties door toekomstige instructeurs te vormen. Niet enkel fysieke technieken worden onderwezen, de traditionele spirituele lessen zijn eveneens zeer belangrijk om een gebalanceerd leven te kunnen leiden!

Genbukan betekent letterlijk: "De plaats waar de professionele krijgskunstenaars worden gevormd; de plaats die een volmaakte krijgskunst uitstraalt. Een trainingsplaats voor technieken die mysterieus, vreemd en briljant zijn. Hij die Ninpo beheerst geeft licht aan de (buiten)wereld vol duisterheid!". Het Boeddhistisch onbedwingbaar heilig wiel, de 8-spakige Chakra, is het symbool van Genbukan. De Chakra (Horin) was origineel een oud Indisch wapen, later gebruikt voor rituelen in het Tantrisch Boeddhisme. Het symboliseert de vernietiging van het kwade en alles dat in de weg van Dharma (de wetten en regels van het Universum) komt te staan. In het midden is een heilige spiegel die de eenheid tussen de heilige geest en de ziel toont. Met het karakter "Nin" (volharding), tonen we ons verlangen om deze eenheid te verkrijgen.

De Genbukan World Ninpo Bugei Federation en Kokusai Ju-Jutsu Renmei hebben verschillende takken in Amerika, Europa en Azie. Er zijn ongeveer 5000 leerlingen over 120 Dojo in meer dan 30 landen momenteel.

Grootmeester Tanemura Tsunehisa Shoto Sensei opende de nieuwe Genbukan Honbu Dojo op zijn 58e verjaardag op 28 augustus 2005, net naast de oude Genbukan Honbu Dojo.